2012

2012-09-05. Det var den sommaren det!!

Oj, det är redan september och en helt fantastisk skyttesommar har passerat! Det har blivit nästan lite för mycket tid på resande fot... Om nu det är möjligt? Kan säga att livet i en resväska nog egentligen inte är min grej. Men är galet tacksam för allt jag fått vara med om under denna sommaren som gett mig många minnen, vänner och stor glädje!

Eftersom det är nästan två månader sedan jag skrev något här så får jag nog börja att berätta lite om vad som hände i juli (ganska logiskt va;)). Jag har ju nämnt nedan att jag skulle till England för att skjuta British Grand Prix. En tävling som hade allt. Riktigt bra duvor, jag sköt i ett fantastiskt bra skjutlag och jag lyckades faktiskt också att skjuta såpass bra att jag blev 4a i damklassen. När jag åkte hade jag inte några tankar alls på en placering men efter att tävlingen avslutats och jag insåg att jag blivit 4a (igen) så var jag kanske inte överlycklig men väl hemma i Sverige igen och efter att ha blivit övertygad om att jag skjutit riktigt bra så är jag nöjd med det resultatet. Men en medalj vill man ju alltid ha...

Helgen efter England var det dags för SM i Engelsk sporting nere i Börringe. Pappa, jag och Jonathan lämnade Fåglum tidigt på morgonen för att hinna ner till Skåne innan tävlingsstart. Dagen skulle visa sig bli solig och tävlingen trevlig. Jag själv gick iallafall ut hårt på de första fem stationerna och hade inte missat många duvor när sedan andra delen av tävlingen skulle visa sig bli "lite motigare" för mig. Det blev helt plötsligt svårt att hålla fokus och att fatta rätt beslut när de behövdes som mest. Anyways så lyckades jag iallafall att få ner 80/100 och det skulle visa sig räcka till en 3e plats och ett SM Brons för mig. Årets svenska mästarinna blev Amanda Martin och en ny medaljös fick kliva upp på prispallen och hämta sitt första SM Silver. Jag talar om Therese Karlsson. Stort Grattis till er båda!

Tyvärr så blev inte min medaljgläde så långvarig... Efter att jag startat upp min telefon när jag satt mig i bilen får jag ett riktigt riktigt tråkigt besked där det står att en riktigt fin vän somnat in under dagen. En fantastiskt fin människa med otrolig livsglädje orkade inte längre att kämpa emot sin Cancer. Vi fick låna en Ängel i form av Dig Marcus! Jag är verkligen tacksam över att ha fått lära känna dig och haft dig som vän. Du har inspirerat mig till att verkligen leva varje dag som om det vore den sista och att aldrig ge upp eller sluta kämpa. Jag saknar dig så att det gör ont men samtidigt vet jag att du på något sätt inte är långt borta och att du är på en fin plats och har det bra.

Efter ett par dagar av bara vanligt slappande var det så dags för starten av de riktigt äventyrsfyllda veckorna med de lite längre resorna. Men före det så åkte jag och Hanna upp till Åre för att besöka jakt- och skyttemässan Fäviken under en helg. Samt lyckades vi med en tur till Ånge för att skjuta finalen i Gyttorp Sverigeduvan. Resan upp till Fäviken och den helgen skulle jag nog vilja klassa som den absolut roligaste i sommar. Vi åkte upp för att "ha semester" och det hade vi. Men tävlade gjorde vi också och trots att jag sovit ALLDELES FÖR LITE natten före tävling så lyckades jag att vinna 2012 års final i Gyttorp Sverigeduvan!

Dagen började lite sådär för min del och efter de första 50 duvorna var jag väl egentligen allt annat än nöjd med min prestation... Men i halvlek laddade jag om med lite lunch och jävlar anamma för att sedan krossa 47 av de sista 50 avslutande duvorna! Då tänkte jag att oavsett vilken placering det innebar för mig så skulle jag vara nöjd med min insatts. Det har jag verkligen försökt ta till mig i år. Jag skjuter inte för någon annan än för mig själv och är jag nöjd med det jag gör så spelar det inte den minsta roll i världen vad någon annan gör. Då är det bara att lyfta på hatten och gratulera till en finare insats.

På söndag eftermiddag var det iallafall dags för mig och Hanna att åka söderut igen och vi var både trötta och ehhh.. trötta efter helgen uppe i Åre/Fäviken/Ånge. Trots att det var både en lång biltur dit och hem så är vi båda fast beslutna att åka dit igen nästa år. Verkligen ett hett tips att ta sig upp till Åre under en annan årstid än vintern. Det är så mycket finare när det inte ligger massa snö överallt och lite varmare dessutom!

Väl hemma var det bara för mig att packa om väskan för att åka till England. Tisdagen den 31 juli lyftes planet från Landvetter flygplats och 2012 års landslagsresa i Engelsk Sporting hade där också startat! Min vecka hade jag planerat som följande: Prelim FITASC Sporting (120 duvor) på onsdagen, World Sporttrap (100 duvor) på torsdagen, vila fredag och sen skjuta VM i Eng. Sporting under lördagen och söndagen. Tävlingsformen visade sig finnas där under onsdagen och jag njöt av att få skjuta FITASC på roliga duvor och i ett trevligt skjutlag. Eftersom den tävlingen tillsammans med World Sportrap pågick under två dagar så var det helt ovisst om vem som skulle vinna innan alla skjutit färdigt på torsdagen. Men jag var ensam i topp när jag åkte ifrån banan på eftermiddagen och trodde inte alls att mitt resultat skulle stå sig efter att Amerikanskorna skjutit tävlingen dagen efter.

Torsdagen innebar för mig, samt alla andra svenskar, VM i Sporttrap. Jag började ruskigt ostadigt och kände mig inte alls trygg med mitt skytte. Fick skjuta många andra skott på enkelduvorna och oroade mig alldeles för mycket över dubbléerna för att vara avslappnad och att skjuta en duva i taget. Men efter ungefär halva vägen så släppte jag allt och avslutade på ett helt klart bättre sätt än jag börjat. Efter 100 duvor så hade jag iallafall lyckats träffa 75 och det skulle visa sig räcka till ett brons i damklassen. Likaså skulle min prestation under onsdagen i FITASC tävlingen också räcka till Lady High Gun. Det trodde jag faktiskt aldrig!

Under lördag och söndag på VM i Eng. Sporting sköt jag tillsammans med Johan Mårtensson samt det Amerikanska superveteranlaget. Vi var verkligen ett bra skjutlag och hade två trevliga dagar tillsammans där Johan visade oss andra hur man ska skjuta. Bra jobbat! Min insats under lördagen är jag inte alls nöjd med. Visserligen var banan verkligen utmanande men det fanns mer att hämta! Hur som helst så gick söndagen iallafall lite bättre och efter att ha avslutat tävlingen så hamnade jag på en 10 plats i damklassen. Vinnare blev den inte helt okända Cheryl Hall från England.

Efter sex dagar i England var det nu dags för att trycka ner allt i resväskan för en kort visit i Sverige för tvätt samt ompack av väskor för att sedan bege sig mot NM i FITASC Sporting i Finland samt VM i FITASC i Chicago!!

Finland var för mig en tävling som jag kände mig nästan lite likgiltig inför. Självklart är jag inte det på tävlingsbanan men ett nordiskt mästerskap mitt emellan två världsmästerskap är kanske inte det optimala. Iallafall inte för mig. Men jag försökte verkligen att hitta glädje och verkligen kämpa för varenda träff. Men det var oerhört tufft att skjuta och aldrig riktigt känna sig nöjd. Jag personligen tycker att jag gjorde ett riktigt bottennapp på fredagen men bet ihop och allt eftersom kändes det lite bättre. Under resan hade jag tack och lov Tessan som respartner samt rumskompis. Vi två spenderade troligtvis lite för mycket pengar på shopping och några timmar för många i hotellets Bad-/Bastuavdelning men kul hade vi iallfall!

Åter till skyttet. Under söndagen blev det iallafall riktigt spännande i alla klasser. Efter visst kastmaskinstrul fick fyra duvor räknas bort innan slutresultat kunde fastställas. Lite snöpligt på en riktigt fin tävling kan tyckas, men inget att göra något åt. Jag själv knep iallafall min första individuella NM-medalj i form av ett brons samt ett Lagguld tillsammans med Anna och Amanda. Årets mästarinna blev Anna Jarnald följd av Ann Synnöve Arnestad från Norge. Det som verkligen var roligt var att Fredrik Malmström som sistaårs junior kunde kliva högst upp på pallen och titulera sig som 2012års Nordiska Mästare! Fantastiskt bra skjutit och stort Grattis (igen) !

Nu är det dags för grädden på moset! Den viktigaste tävlingen för året. Jag talar om VM i FITASC Sporting 2012. Mitt första VM i den grenen samt första turen till USA. Som jag längtat... På tisdag den 13 augusti satte jag mig på planet mot Chicago. Just då mest trött på flygplatser och flygmaskiner. Men när vi långsamt närmade oss Chicago spred sig ett oerhört pirr och riktig längtan i min kropp. Åhh vad jag ville till skjutbanan!

När vi äntligen kommit igenom alla passkontroller, hämtat vårt baggage samt kontrollerat att våra vapen faktiskt tillhörde oss begav vi oss till biluthyrningen för att hämta ut en bil helt enligt "American style" med andra ord en Stor bil. Det lärde jag mig snart, Allt är Stort i USA. Och om bilen var stor så var hotellet vi skulle bo på ännu större! Men riktigt fint och kan säga att efter en vecka med två dubbelsängar i mitt rum som bara var mina så kan jag medge att jag verkligen levt som en prinsessa.

Under första eftermiddagen (fortfarande tisdag) så var ett besök till Cabelas inbokat. Cabelas är en Stor (förvånande) jakt/fiske/friluftsaffär. Där finns det mesta man kan önska sig om man har minsta intresse för jakt & friluftsliv. Pappa hade nog varit som fisken i vattnet om han varit med på resan..! Jag försökte iallfall hålla hårt i mina slantar men kunde ändå inte motstå frestelsen att köpa en ny jaktkeps samt nya skor, de var ju på rea...

Onsdag morgon. Efter ett besök på hotellets gym och en Stor frukostbuffé så var det dags för första turen till Northbrook Sports & Gun Club ! Ammunition skulle inhandlas, banan skulle det bekantas med och så skulle jag skjuta mina första duvor i ...USA!! Jag var exalterad och solen strålade. Ingenting kunde förstöra dagen och roligt hade jag! Efter några timmar på banan var det dags att packa ihop sig för en kort visit på hotellet för att svida om inför kvällens invigning. Något speciellt är det att klä upp sig i landslagsdressen och stå tillsammans med sina lagkompisar och vänta på att "Du gamla du fria" ska spelas och alla nationslag är samlade allihop på ett och samma ställe. Mäktigt!

Tävlingsdags! Mitt första VM och jag var supertaggad inför utmaningen jag hade framför mig. Bara att veta att man har 200 duvor att skjuta i en fantastisk natur, med fantastiska skyttar på 8 olika banor (2 banor om dagen) fick mig att le vid bara tanken. Mitt skjutlag visade sig bestå av både duktiga skyttar och trevliga människor och vi hade fyra riktigt roliga dagar tillsammans.

Jag började bra på min första station, men blev kanske lite tagen av stunden till den andra att jag inte riktigt hängde med i svängarna. Min första dag var kanske lite av en besvikelse då jag vet vad jag själv är kapabel till men efter andra dagen så kändes allt bättre. Tredje dagen var också helt okej och jag sköt stabilt och försökte vara glad och njuta av stunden. När det sedan var dags för de sista 50 duvorna på sista dagen kände jag att jag inte hade något att förlora och jag ville verkligen avsluta på ett bättre sätt än jag började. Det ska erkännas att det faktiskt fick mig lite nervös. Efter att ha skjutit min näst sista bana och jag visste att jag hade "den riktigt svåra Ceasar Guerini" kvar att skjuta så kändes det nästan som om jag ville krypa ur skinnet. För jag ville ju så gärna få avsluta starkt och hur skulle jag göra det på den bana som fått flera av världens bästa skyttar ur balans? Men så fort första duvan var kallad fanns ingen återvändo. Det var bara att jobba på och fokusera på rätt sak. Att träffa duvorna oavsett avstånd, storlek eller hastighet! När sedan sista duvan var skjuten och jag inser att jag faktiskt träffat 23 duvor av 25 (på den, enligt alla utom Johan Mårtensson, svåraste banan) så hoppade jag av glädje! Där tillät jag mig själv att verkligen vara nöjd över min sista dag och mina 45 träffar av 50.

Summan av kardemumman blev en hel bunt av nya vänner, minnen och träffade duvor. Av de 200 duvorna träffade jag 167 stycken. Ett nytt personligt rekord och en delad 8e plats i damklassen för mig. Världsmästare år 2012 blev amerikanaren Gebben Miles, han gjorde en fantastisk insats under tävlingen och det är verkligen en riktig mästare som fick kliva högst upp på pallen, Stort Grattis!

Här hemma väntar SM i FITASC om några veckor. Därefter är det dags att planera inför nästa års säsong och jag kan säga redan nu att jag verkligen längtar till nästa års "stortävlingar"!

Ha det fint allihop!

PUSS

2012-07-10. Kors i taket vad tiden går!

Jaha, då har skyttesommaren verkligen dragit igång på allvar och jag har varit lite dålig med uppdateringar (som vanligt) här på min sida. Men mycket glädje har skyttet gett mig de senaste veckorna i form av ett nytt PB som jag sköt på EM i Portugal. Jag lyckades (nu kanske jag tar i) krossa mitt gamla från förra årets tävling i Spanien med åtta duvor. Då sköt jag 157/200 och nu sköt jag 165/200. Ett mål för säsongen uppfyllt! I övrigt så var resan till Portugal mycket bra och jag åker faktiskt gärna dit igen och skjuter, då allt var kalasbra. Okej då, om jag bortser från incheckningen av vapen och väskor på väg hem därifrån. Men man lär sig alltid något! Vill Gratulera Fredrik Malmström till en fantastisk prestation nere på EM. Han vann ett EM-Brons i Juniorklassen efter att ha avslutat tävlingen med 186 träff och därefter skjutit en särskjutning om vilken medalj han skulle få. Fredrik var likaså bäste svensk där nere. Fantastiskt!

Precis innan vi åkte sköts det landslagstest tre och fyra i Uddevalla. Efter lördagens tävling så slutade jag på en fjärde plats efter en särskjutning om Bronset med min kära vän Hanna Ståhl. Hon sköt fantastiskt bra så det är bara att buga och bocka för hennes prestation! ROLIGT! Överst på prispallen var Anna Jarnald, följd av Amanda Martin.

På söndagen bjöds det upp till ännu en skjutdag som skulle visa sig vara ungefär lika tuff som dagen innan. Jag hade bestämt mig för två saker och det var att först och främst, "HA KUL" samt att jag ville hitta jämnhet i mina serier. Med facit i hand hade jag kul och var hyffsat jämn. Dagen slutade iallafall med min första vinst på ett landslagstest så jag kan inte vara mer än nöjd med det. Känslan efter att ha skjutit klart var ändå att det OMÖJLIGT kunde bli tuffare banor i Portugal. För helgen i Uddevalla var helt klart en utmaning för alla skyttar och nya utmaningar behöver vi alla någon gång ibland!

Nu väntar jag något oerhört på min semester. Tanken var att den skulle starta i nästa vecka så jag har bokat in en "spontantävling" i England nu till helgen 14-15. Det är en 200 duvors FITASC Sporting där Europamästaren George Digweed lägger banan så det ska bli superkul att åka dit och skjuta! Men jobb väntar igen tisdag och onsdag innan jag på riktigt kan checka ut för ledighet. En ledighet som kommer att vara fylld med massor av skytte och jag längtar så mycket att det inte finns några superlativ i världen som kan beskriva exakt hur mycket!

Ja just det. I torsdags den 5 juli sköt jag min första 25-runda i FITASC Sporting. Det var roligt att verkligen lyckas hålla ihop en serie och få skjuta fullt utan några extra skott på enkelduvorna (lite skryt, jag vet ;)). Kan säga att pulsen steg aningen inför sista dubblén men den känslan var obetalbar. Önskar verkligen alla skyttar att få känna så någon gång!

Ha nu en go sommar, jag ska avsluta dagen med en tallrik svenska jordgubbar! Mums :)

"Det är nog dags att spärra in henne!"

Varit och tränat ikväll (11juni) på Svegeråsen. Jag var inte alls sugen på att åka men packade ändå väskan och satte mig i bilen efter jobbet. Och sååå roligt jag hade tillsammans med dem som var där! Skyttet stämde bra till en början men sen hände något, och säg mig, den som vet, vad jag gjorde för fel för jag har absolut ingen aning om vad som hände.. Betongduvor?! Hur som helst så blev det lite lekstuga en stund och det räckte för att tända mig! ;) Skyttet började att kännas bättre och bättre igen och framförallt hade jag kul på banan!

Efter att ha lekt en stund kände jag för att bli lite seriös igen och tillsammans med Stefan så testade jag lite olika tekniker och det mesta fungerade. Måste bara lära mig att inte skjuta så satans långt fram. Framförhållning behövs visst inte på vissa duvor... Det var någon gång här som Mr. K-80 sa, jag citerar "det är nog dags att spärra in henne" när jag med världens leende säger att "jag kan inte sluta skjuta för att det är så j*vla roligt..!"

Jonathan kom sedan med den brillianta idéen att vi skulle skjuta "last man standing" vi hade alla två liv var när vi började och varje duva fick beskjutas med två skott och efter varje träffad duva backade vi fem steg. Jonathan blev av med sitt första liv ganska tidigt men det skulle visa sig att han var aningen seglivad för det var oavgjort på, ganska långt håll, men då var det någon som slog in sista spiken i kistan. Jag är ingen långhållsskytt i normala fall men idag var det kul att testa på något nytt och att lämna min "comfort zone" även fast jag kanske kan erkänna att jag hade en del tur några gånger.. Eller förresten mest sicklighet! ;)

Till helgen är det dags för LLT 3 och 4 i FITASC Sporting i Uddevalla. Det ska bli roligt att tävla igen och framförallt skjuta de sista skotten i Sverige innan vi åker till Portugal i nästa vecka och skjuter EM! Jag längtar jättemycket och ska ha roligaste veckan på länge tänkte jag!

Det var nog allt för mig.

Smell ya!

Dålig Uppdatering!!

Mycket har hänt på skyttefronten sen jag var nere i Skåne hos Patrik och Fredrik. Två Landslagstester i FITASC är avklarade. Det var Växjö JSK som stod som värd till den tillställningen. En fantastiskt fin tävling med många nedlagda arbetstimmar för att få ihop fyra kanonbanor som vi skyttar skulle skjuta på under helgen. Mitt skytte stämde stundom oförskämt bra men, som vanligt, så bjöd fröken på några dalar också. Sett till min prestation overall så är jag nöjd med 74 träffade duvor på lördag och 79 på söndagen. Men som alltid så vill man träffa alla duvorna så helt nöjd är jag inte!

Resultatet i Växjö innebar ändå att jag kvalat in i laget till NM i FITASC som går i Finland i Augusti. Att klara kvalgränerna och att komma med i laget var ändå ett mål jag satt upp så jag ska väl egentligen se helgen som helt okej.

I helgen som var (26-27/5) så var det Swedish Game Fair på Tullgarn slott. Jag åkte dit för att arbeta på den Gyttorp Sverigeduvantävling som arrangerades av Trosa JSK i samarbete med skyttesport förbundet. Vi hade faktiskt en hel del starter under helgen och det var roligt att många "jägare" vågade testa på FITASC. KUL KUL!

Jag träffade också en rad trevliga människor iform av olika utställare, besökare och andra skyttar.. Solen visade även den sin goda sida så helgen kunde nog inte blivit så mycket bättre än den blev. Tullgarn visade sig vara en riktigt trevlig mässa som jag gärna besöker igen!

(NOTERA !!! BARA 20 DAGAR TILL PORTUGAL!!!)

Halva Skåne och Köpenhamn på en helg!

I helgen har jag varit nere hos familjen Nilsson/Malmström i Hörby för lite skytte. Tanken med den här helgen var från början att jag skulle komma ner för att träna med Fredrik och Patrik men det blev tävlingar istället. Men det är den bästa träningen så att få möjlighet att tävla på två, för mig, helt nya banor var riktigt bra!

Lördagens tävling i Köpenhamn var en 100duvors Compak FITASC ett LM för dem (motsvarar svenskt RegM eller DM) så har lyckats avverka ett danskt mästerskap också. Inte illa! Inte bara banan i köpenhamn var trevlig utan även alla danskar var sådär glada som man förväntar sig. Ett litet minus för deras GALNA heldubbléer och att de ska envisas med att röka en massa men annars var det en riktigt fin dag! Skyttet som förra helgen spelade ett litet spratt kom iallafall tillbaka och jag känner att det börjar stämma lite bättre igen men måste jobba ett tag med mitt fokus. Fick iallafall ihop 79 träffade duvor och med det resultatet var jag bästa dam för dagen!

På söndagen bar det av till Ystad för att skjuta en, enligt skåningarna, "Bonnatävling". En riktigt trevlig liten bana som bjöd på helt okej duvor och jättegoda smörgåsar med Stekt strömming! Vi sköt först 50 duvor som tävlingen bestod av. Jag fick ihop 38 duvor, borde varit några fler men hade lite svårt att tagga till. Hur som helst så kunde jag inte klaga på sällskapet då de sköt riktigt bra. Fredrik sköt 50/50 (vann tävlingen med det resultatet!!) och Tommy tog hem den hedrande andra platsen med 48 träff.
Efter att vi skjutit klart den första rundan så löste vi insatskort och gav oss ut igen. Jag sköt 41 den här gången och skyttet kändes lite bättre även fast det var lite mycket luft kring vissa duvor. 79 av 100 även under söndagen känns helt okej även fast det finns några duvor till att hämta... Men det är bara att fortsätta att kämpa på, rätt vad det är står man där med ett superduperfint resultat!!

Ha det så bra :)

Äntligen lite värme!

Nu är våren äntligen här! Det faktum att jag sett både sol och fjärilar i helgen tycker jag är tillräckliga bevis. Det var några dagar sedan jag uppdaterade här och mycket har hänt. En riktigt tråkig händelse är att min mammas sambo Thommy avled för några dagar sedan efter att ha kämpat tappert med sin sjukdom. Vi alla kommer att sakna honom något enormt. Jag är glad över att ha kännt en så stark människa som verkligen "fångat dagen" och aldrig gett upp. En riktig förebild och jag kommer att försöka låta mig inspireras av honom när jag verkligen behöver styrka och positiva tankar! Vila i Frid Thommy.

På skyttefronten har det tävlats en del den senaste veckan. Jag sköt en Gyttorp Sverigeduvan tävling i tisdags den 24/4 på Svegeråsen. Började med en 19 runda som var helt klart okej men med lite slarv här och var för att sedan avsluta dagen med en 21 runda. Det resultatet innebar att jag nu är kvalificerad till Finalen i Ånge i sommar. Hoppas att många skyttar kommer att skjuta åtminstone en kvaltävling för den här tävlingen är både bra träning och riktigt rolig!

I helgen som precis varit så har jag varit uppe i Roslagen och skjutit test 2 och 3 i engelsk sporting. Mitt skytte beslöt sig för att inte fungera på någon av dagarna så jag är riktigt missnöjd med min insats men båda tävlingarna har varit riktigt bra med varierande duvor och två helt olika banor! Det är något att vara glad över och det är bara att lyfta på hatten för Roslagens JSK, de har lagt ner ett enormt arbete och lyckats hålla två fantastiska tävlingar under en helg. Kul!

I veckan som kommer ska jag försöka att inte skjuta något förrän till helgen då jag ska ner till skåne för att på lördag åka till Danmark och skjuta en tävling och sen till Ystad och tävla på söndag! Det ser jag fram emot och ska försöka leta fram mitt skytte till dess.

Lite Reklam om någon läser! Imorgon är det den traditionella 1a Maj-duvan i Vedum, kom och skjut! Det brukar vara en uppskattad tävling. Första start kl 9.00.

Ha det så bra!

Uppdatering

Hej Hopp!
Nu har jag varit hemma från England i några dagar. Resan blev några dagar kortare än planerat men en veckas intensivt skytte kändes fullt tillräckligt.

Planet lyfte från Landvetter flygplats torsdag den femte april. Direkt efter landning och kontroll av vapen och dylikt så bar det iväg till Doveridge för lite träning. Skyttet kändes fint och när träningsrundan var gjord längtade jag till fredagens planerade FITASC-tävling på Southdown. Den tävlingen var nog den roligaste och troligtvis den jag sköt allra bäst också under min vistelse i England. Jag vann dam-klassen där efter 81 träffade duvor. Som alltid så borde det varit några fler duvor men 81 på den banan var jag helt klart nöjd med!

På lördag väntade en hundra duvors tävling på Barrow Heath. Jag kände mig inte alls inspirerad och det resulterade i ett resultat som jag inte helt var nöjd med... Jag kan inte åstå att det var en optimal uppvärmning inför eftermiddagens tävling på Sporting Targets. Där slutade jag delad 4a i damklassen och kan inte påstå att jag är särskilt nöjd med min prestation då jag hade det lite tufft mitt i tävlingen.

På söndagen så sköt jag på Grange Farm och Normanthon. Riktigt trevligt sällskap under dagen hade jag i form av Becky Bream och hennes John! Varken Becky eller jag hade en bra dag men vi båda jobbade under tävlingarna och försökte verkligen skjuta så bra som möjligt! Den eftermiddagens tävling på Normanthon var nog en av de svårare jag skjutit så i efterhand är jag nöjd med mina 64 träff även fast där fanns några duvor till att hämta. Men tredje bästa dam och vinst i c-klass är ändå okej.

På måndag morgon var det dags för ännu en dag med skytte. Först till Kegworth och sedan till Catton Hall. Sköt tillsammans med Becky och John även den dagen och det även fast det var en aningen blöt dag så var det riktigt roligt att skjuta! Äntligen lossnade mina resultat lite också, 79 träffade duvor på Kegworth och ett PB med 89 träff på Catton. Det innebar en vinst i B-klass samt delad förstaplats med "den andra" Becky B i dam.

Tisdagen tog jag ledigt från skyttet och beslöt mig för att shoppa och bara ta det lugnt hela dagen och verkligen försöka ladda upp inför onsdagens tävling på Hepworth Hall. Det var alltså dags för den årliga tävlingen Essex masters. En tvåhundraduvors tävling som verkligen har ett fint prisbord där de flesta sportingskyttar i england deltar! Efter den dagens skytte hade jag lyckats knåpa ihop 153 träff av 200. Det resultatet är okej och runt mitt medel men jag hade önskat kunna behålla fokus lite bättre och på så vis få med mig några fler duvor. Där fanns definitivt fler duvor att träffa under mina första 100 skott. Men det är de små marginalerna som skiljer en bra dag från en fantastisk dag..!
Vet inte vilken placering jag slutade på i den tävlingen men det blev garanterat inte en vinst iallafall även fast det nog inte är så jättelångt ifrån toppen.. Men jag tar dem nästa gång istället!!

Det var den veckans skytte i england. Som vanligt väldigt kul och lärorikt men också oerhört skönt att komma hem efter några dagar på resande fot! "Borta bra men hemma bäst" som det så fint heter enligt ordspråket.

I övrigt så händer det mycket i mitt liv just nu. En del tråkigheter men självklart också mycket roligt. Det gäller bara att leva en dag i taget och verkligen göra det bästa av det man har. Mer kan man inte göra. Jag blickar iallafall framåt och försöker att leva enligt devisen "stay positive" och det brukar hjälpa.

Ha det så bra tills vidare
Puss

Trött och Glad!

Ja så var ännu en skyttehelg gjord. Resan ner till Susegården igår (lördag) är inget jag ångrar det minsta. Banan där nere levde verkligen upp till mina förväntningar. En riktigt trevlig tävling med jättebra duvor och många, för mig, nya ansikten. Skyttet gick bättre än förväntan så jag var och är fortfarande Toknöjd med årets första landslagstest som slutade med 87 träffade duvor (6 duvor efter High Gun och ett PB) och en tredje plats i B-klass. Tävlingens totala vinnare blev, efter särskjutning med Roger Jarnald, Jonathan Hermansson. Susegården kommer jag att försöka besöka någon mer gång i framtiden och förhoppningsvis kommer de att hålla fler tävlingar. En resa till Susegården är i vilket fall ett riktigt hett Tips till den skjutglade!

                       

Idag åkte pappa och jag till Skara för att skjuta deras tävling i Lerduvestig i Väst. En rolig och även utmanande bana som krävde mer fokus än jag kunde bjuda på idag för att lyckas helt. Det gick inte dåligt på något vis men det där lilla extra fanns inte där idag och ibland är det bara så att duvan lyckas flyga vidare... Sett till resultaten 20, 19 och 21 så var jag jämn men som sagt inte helt nöjd.

Här hemma har jag precis knåpat ihop min packlista inför resan och den första tvättmaskinen är precis klar så det är väl bara att hänga upp den och sedan ladda nästa för att väskan ska vara packad på onsdag kväll!

Träning, uppladdning och LÄNGTAN!

Ikväll (torsdag 29/3) har jag och pappa varit på Svegeråsens skjutbana och tränat. Skyttet stämde för oss båda och när det fanns något litet strul så hade vi turen att ha Jonathan med oss som lite back up och självklart kul sällskap också! Verkligen bra att ha någon att kunna rådfråga när man går och tränar.

På lördag är det dags för första landslagstestet i Engelsk sporting för året och tävlingen hålls på Susegården i Halmstad. Första gången jag åker dit och det ska bli riktigt kul att få en ny bana att skjuta på. Förhoppningsvis ska jag kunna bjuda på lite bra skytte också men hur det blir med den saken vet man först efteråt! Bara att göra det bästa av dagen och försöka ha roligt sen får vi se hur det går. Helgens skytte är inte över där. På söndag ska vi åka till Skara och skjuta lite lerduvestig också. Bara massor med lerduvor i helgen och det ska bli något Otroligt roligt!

Helgen blir en perfekt uppladdning också inför nästa veckas äventyr då det bär iväg till England på torsdag. Ska vara där i 11 dagar och skjuta så mycket jag bara kan! Får lite fjärilar i magen vid tanken... Under resan kommer jag inte att uppdatera så mycket här på hemsidan men ska försöka fota lite samt skriva dagbok när jag är borta för att kunna delge er alla detaljer i efterhand.

Ha det nu så jättebra
Puss

Tävling i Vikbolandet!


Andra större tävlingen för året är gjord. Dagen började bra med att jag fyllde mina två första stationer men sedan började jag väl tänka eller något sådant och då gick det lite tyngre för mig. Jag gjorde en hel del mindre misstag som kostade för många duvor men jag kämpade igenom hela tävlingen och lyckades de flesta gångerna med att träffa de duvor jag ”hittat” när jag hade problem med de lite ”svårare”. Det är ett stort plus och känns skönt att veta att jag i alla fall försöker att behålla fokus så gott det går när det blir lite kämpigt. Hur som helst så fick jag ihop 68 träffar av 100 när alla duvor var räknade efter tävlingens slut. Ett resultat som kan både hissas och dissas.


Det jag kan glädja mig över är det jag tidigare nämnt men också det faktum att jag lyckades bita ihop under mina sista stationer och på så vis verkligen inte ge upp. Hur det än är så kommer det fler tävlingar under året och det är skönt att ha en liten "down" nu och då kanske slippa en när det gäller lite mer även fast det aldrig är kul när det går trögt. Man lär sig alltid något nytt och vi får se hur fortsättningen ter sig. Jag ska i alla fall ha roligt under året sen om det går riktigt bra så är det bara en väldigt stor bonus. Så länge man gör sitt bästa och försöker så är mycket vunnet!

Tävlingen i sig var ett riktigt bra arrangemang och jag tyckte det var roligt att besöka klubben och banan för första gången. Blir förhoppningsvis fler tillfällen!

2012-03-11

Lite dålig uppdatering här det sista. Lovar att jag ska försöka skärpa mig! Men det har varit mycket den sista tiden både skyttemässigt men också privat så tiden har inte riktigt funnits för finlir av hemsida.

Hur som helst så har säsongen startat. Sköt första tävlingen för året uppe i Rosersberg för två veckor sedan. Det var riktigt roligt att komma ut på tävlingsbanan igen och framförallt nyttigt att skjuta på en bana som jag inte är van vid. Resultatet där visade sig bli bättre än väntat då jag efter två varvs skytte (50 duvor vardera) lyckats skjuta ett personbästa med 86 träff. Men det som gladde mig allra mest var min avslutningsrunda där jag drämde till med 49 träff! Hade det funnits moln att sväva på så hade jag garanterat suttit på ett.

Utöver första tävlingen så har jag försökt att träna så ofta tillfälle funnits och det är ungefär en gång i veckan än så länge. Men snart ställer vi om klockorna till sommartid och då blir dagarna "lite längre". Då ges det med en gång fler tillfällen till skytte och träning. Det gillar vi!

Nästa helg är det dags för tävling på Vikbolandets bana på lördag och träningsläger med landslaget på söndag. Det ska bli riktigt roligt och jag längtar redan! Synd bara att det ska vara hela fem dagar kvar till dess...

So long :)

2012-01-20

Hej Igen!

Äntligen fredag och den efterlängtade helgen har kommit till mig. Har faktiskt gått hela veckan och väntat. Väntat på att det ska bli lördag så att jag kan åka till skjutbanan igen! Det var väl konstigt? Men allt efter veckan gått och vädret uppdaterats så har jag blivit mer och mer nedstämd. Det ska ju snöa imorgon (!) och det är jag verkligen inte alls sugen på. Men jag tänkte trotsa vädergudarna och åka iväg o smälla lite under dagen. Det ger ju mig bara extra vapenpoängskills när kvällen kommer...

Förövrigt så är jag både anmäld till EM och VM-tävlingarna i Portugal och Chicago samt fått bokat mina flygbiljetter så nu känns allt väldigt väldigt spännande. Det ska bli en så otroligt rolig sommar som jag ser fram emot något enormt!

Men nu är det snart läggdags för mig. Det är ju en dag imorgon också och inte vilken som helst, jag ska ju faktiskt åka till Skjutbanan. Får hoppas att det blir lika roligt som senast och att jag kan lära mig något av träningen!

God Natt!

2012-01-14

 

Första träningen för året gjord! Det känns fantastiskt. Redan under gårdagen, då träningen bokades, var jag på ett strålande humör och verkligen längtade efter att få åka till skjutbanan.

Väl där så öppnades kastare och hälsningsfraser utfärdades till vänster och höger. Kul att träffa alla skjutansikten igen! En snabb kaffe (!) intog jag innan geväret sattes ihop och jag kläddes för att smälla lite lerduvor.
Det hela började bra. Träffade (lite förvånansvärt) det mesta. Kanske inte alla duvor med mitt första skott men eftersom geväret var laddat i både över och underpipa så small det utav bara farten under de första duvorna.
Men dagen fick delas in i mindre ”skjutsektioner” då det var bitande kallt om fingrar och tår. Solen lös visserligen men det kändes verkligen att vi fortfarande bara är i januari och har kvar kylan hos oss.

Skyttet kändes fortsatt bra efter det lilla breaket vi tog. Men den längtan som drev mig under den första serien trappades ner lite alltefter att koncentration och fokus blev lite avtrubbat. Det märktes att det inte skjutits så många skott de senaste månaderna.
Men det är först nu jag tänker så. Där och då kändes allt kalasbra och mina ”instruktioner” som jag gav till mig fungerade i de flesta fall och jag sköt med ett visst självförtroende och lugn. Det sistnämnda talade mitt sällskap om för mig ett flertal gånger. ”Det ser så oerhört lugnt ut när du skjuter”. En komplimang som jag ska försöka minnas när det går lite tyngre och jag känner mig stressad.

Jag jobbade inte med något speciellt idag utan sköt mest för ”nöjes” skull, för att det är så oerhört roligt och för att få in mängdträning i och med nytt gevär och en lång säsong med många större tävlingar.

Summan av kardemumman är i alla fall att jag kunde haft en betydligt sämre dag på skjutbanan. Planen just nu är att jag ska köra igång med mer fysträning de närmsta veckorna samt att jag ska fortsätta min mentala träning, som faktiskt flyter på bra just nu! Vad gäller skyttet så ska jag inte ”bråka” för mycket med mig själv nu de första gångerna utan verkligen bara åka till skjutbanan för att njuta och försöka få en så bra start på träningssäsonggen som möjligt. Så får vi se vart det tar vägen senare under året!

So Long!

// Rebecka

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)