Ketchupeffekt!

Nu är Äntligen första "riktiga" tävlingarna avklarade för den här säsongen. I helgen var jag och sköt landslagstest 1 och 2 i Engelsk Sporting uppe på Haninge JSK's skjutbana. Lördagens tävling var nog en av de svårare jag skjutit. En riktig utmaning så det var bara att vara glad för de duvor jag lyckats träffa när den tävlingsdagen var till ända. Förhållandevis svåra väderförhållande var också en faktor som ökade svårighetsgraden på den banan. Dis och duggregn är inte två faktorer som gör det lättare att skjuta.

Under söndagen så var svårighetsgraden inte riktigt lika uppskruvad som föregående dags bana utan det var en bana som fortfarande var utmanande och som krävde full fokus men som i samband med bättre väder (strålande sol och klarblå himmel) passade oss skyttar bättre. Jag själv var inte helt nöjd med mina första femtio duvor under söndagen, borde träffat fyra-fem duvor till, men mina avslutande femtio duvor kändes betydligt bättre och jag hade kontroll över mitt skytte och njöt verkligen av att vara igång och tävla igen. Summan av kardemumman blev 77 träffade duvor för min del, vilket innebar att jag klarade kvalgränsen till landslaget och blev 5a i A-klassen. Helt okej start på säsongen som gav mersmak!

På skyttefronten så börjar EM och VM i FITASC Sporting närma sig och det är snart mindre än en månad kvar tills det är dags för Tjeckien och EM! Det ska bli riktigt roligt. Men innan dess så är en resa ner till Ungern nästa helg (25-29 april) planerad och vi är tre Ungdomar som fått äran att representera Skyttesportförbundet under deras Grand Prix i Compakt Sporting. Ska bli jätteroligt att få avverka ännu ett land och att få se ännu en skjutbana! Tydligen ska de vara arrangörer för EM i FITASC Sporting 2015 så med den vetskapen känns det bra att ha besökt banan innan dess.

Tänkte försöka att lägga upp ett tävlingsschema här på min sida i de kommande dagarna så att ni som läser kan se vad jag har för mig under året!

I övrigt så har det varit mycket jobb för mig de sista veckorna. Jag har också fått flyttat in i mitt nya hem och börjar trivas riktigt bra. Lite kala väggar än så länge kanske men det är sådant jag får ta tag i efter hand. Skönt också att den härliga våren äntligen tittat fram efter den långa vinter vi haft! Det gör livet lite lättare.

Ha det så bra och njut av Solens strålar nu när de äntligen värmer.

17 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)